Hayat Nasıl Güzelleşir?



Güzelliklerin farkında olmak asil bir duygudur; insanlara yaşam coşkusu veren de işte budur. Yaşam her birbiri ardına gelen olaylar zinciri değildir, onun saadet yönü ağır basar aslında. Yeter ki içinde bulunduğumuz “an”ların farkında olalım. Dr. Richard Carlson bu durumu şöyle yorumluyor:


“İçinde bulunduğumuz an”, başka bir an izleyecektir. Hoşumuza giden bir şey olmaktaysa, bu anın getirdiği mutluluğun tadını çıkarın. Fakat unutmayın ki, o an er geç yerini başka türlü bir ana bırakacaktır. 

Eğer bunu kabul edebiliyorsanız, o an değişirken bile huzurlu kalabilirsiniz. Eğer bir ızdırabınız varsa, ya da çok mutsuz bir dönem geçiriyorsanız, bunun da geçeceğini bilin Bu bilinci yüreğinizde barındırmak, en çetin zamanlarınızda bile perspektifinizi korumanızı sağlar. Güzel yaşam ve sevgi adına ilk çabayı bizim göstermemiz gerekiyor. Çünkü bunu biz istiyoruz, biz hissediyoruz. Arzu ettiğimiz sevgiyi bize başkalarının sağlamasını beklemektense, kendimiz bir sevgi kaynağı olmalıyız.”

Derler ki, “iki nokta arasındaki en kısa mesafe, niyettir.” Sevgi dolu bir yaşama kovuşmak için bu deyiş son derece doğrudur. Sevgi dolu bir yaşamın başlangıç noktası, ya da temeli önce bir sevgi kaynağı olma arzusu ve kararlılığıdır. Takındığımız tavır, yaptığımız seçimler ve iyilikler, önce sevgi elini uzatma istekliliği bizi bu hedefe taşıyacaktır. Eğer bir daha kendi yaşamınızdaki veya dünyadaki sevgi eksikliği sizi üzecek olursa, şöyle bir deney yapın: Birkaç dakikalığına dünyayı ve başka insanları aklınızdan çıkarın ve sadece kendi yüreğinize bakın. Daha büyük bir sevgi kaynağı haline gelebilir misiniz? Kendinize ve başkalarına yönelik sevgi dolu düşünceler üretebilir misiniz? Sonra bu sevgi dolu düşünceleri dış dünyanıza açabilir, hayatı daha güzel yaşayabilirsiniz.”


Lilay Koradan

2 yorum: